Rețetă Ouă scoțiene

0
2898
oua scotiene

Ingrediente

  • 5 ouă mari
  • 300g cârnați de porc proaspeți, carnea scoasă din piele
  • 1 linguriță boabe de piper negru, zdrobite
  • 140g de șuncă, ruptă în bucăți
  • câte 1 linguriță de salvie, cimbru și pătrunjel, tocate
  • 100g de făină, plus extra pentru presărat
  • 100g de pesmet
  • ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
  • murături sau chutney, pentru servit

Mod de preparare

  • 1. Adu o cratiță cu apă la punctul de fierbere și scufundă în ea 4 ouă întregi. Fierbe-le 7 minute și 30 de secunde. Transferă-le într-un bol cu apă rece ca gheața. Sparge-le puțin coaja (așa se vor curăța mai repede). Lasă-le să se răcească bine, apoi curăță-le și lasă-le deoparte. Le poți fierbe cu o zi înainte.
  • 2. Amestecă într-un castron carnea de cârnați, piperul, șunca și ierburile aromate, apoi formează 4 chiftele de mărimi egale. Acoperă complet cu folie alimentară una dintre chiftele și aplatizeaz-o cât de subțire poți. Presară făină pe fiecare ou, apoi folosește folia alimentară pentru a acoperi complet oul. Repetă pentru carnea și ouăle rămase.
  • 3. Bate bine oul rămas și lasă-l deoparte. Pune pesmetul și făina în farfurii diferite. Tăvălește ouăle prin făină, apoi prin oul bătut și pesmet. Până aici poți pregăti cu 1 zi înainte.
  • 4. Pentru a le prăji, toarnă o cantitate de ulei până atinge un nivel de 5cm într-o tigaie adâncă sau un wok și încinge-l bine. Verifică dacă uleiul este încins prăjind puțin pesmet. Ar trebui să se rumenească în 10 secunde. În funcție de cât de mare este tigaia folosită, prăjește toate ouăle deodată sau în tranșe, timp de 8-10 minute, până devin aurii și crocante. Așază-le pe prosoape de hârtie și lasă-le să se răcească puțin, apoi servește-le tăiate pe jumătate cu murături sau chutney.

*V.N. per porție: 785 kilocalorii, 35g proteine, 52g grăsimi, 13g grăsimi saturate, 43g carbohidrați, 2g fibre, 3g zahăr, 3,8g sare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here