Cum sa-ti gestionezi bugetul

0
1265
cum sa-ti gestionezi bugetul

Desi omenirea a trecut prin mai multe crize economice de-a lungul timpului, nimeni nu te invata cum sa-ti gestionezi bugetul in mod corect astfel incat sa resimti cat mai putin vremurile grele.

Cel mai probabil, de fiecare data cand intri într-un magazin sau restaurant remarci diferența de prețuri față de acum câteva luni sau poate chiar față de luna trecută.

Ai observat deja că plătești mai mulți bani pe un coș de cumpărături cu aceleași produse și cu siguranță te-ai confruntat cu situația în care ai plătit mult mai mult decât anticipasei inițial.

Probabil că și tu, ca mulți dintre noi, a realizat că în ultima vreme cheltuie mult mai mulți bani ca până acum pe lucruri care nu sunt neapărat esențiale și probabil că te întrebi ce ai putea face.

Iată câteva sfaturi menite să te ajute să ții sub control bugetul familiei tale:

lista de cumparaturi pentru buget limitat

Lista de cumpărături

Înainte de a pleca la cumpărături, verifică frigiderul și debaraua și scrie pe o listă toate produsele de care ai nevoie. Încearcă să anticipezi ce vei găti pentru următoarea săptămână și trece ingredientele de care ai nevoie pe listă.

Atunci când vei ajunge în magazin, încearcă să te focusezi pe lista ta, fără a căuta alte produse în plus sau fără a trece pe lângă raionul de reduceri. În felul acesta, va fi mai puțin tentant să cumperi articole de care nu ai nevoie sau pe care le vei arunca ulterior.

Cumpără în cantități potrivite ca sa-ti gestionezi bugetul

Încearcă să cumperi alimente precum carne, lactate sau fructe și legume în cantități potrivite. Atunci când cumperi în cantități prea mari, riști ca multă mâncare să fie aruncată pentru că se strică înainte de a fi consumată.

De asemenea, atunci când gătești, încearcă să o faci în cantități nu foarte mari, pentru a nu risipi ulterior mâncarea rămasă.

Compară prețurile

Încearcă să dai o tură prin fiecare magazin pentru a compara puțin prețurile sau verifică în aplicațiile fiecărui supermarket. Verifică ce magazine au prețuri mai avantajoase și încearcă să faci cumpărături de acolo.

Probabil că nu vei găsi un magazin unde toate prețurile să fie mai scăzute, dar ca sa intelegi cum sa-ti gestionezi bugetul poți încerca să găsești magazinul unde produsele pe care le cumperi tu cel mai des sunt la un preț mai mic comparativ cu celelalte supermarketuri.

gestionarea bugetului pe timp de criza

Verifică ofertele

Fiecare magazin mai mare are acum aplicație mobilă pe care poți verifica oferte. În plus, încă se mai distribuie pliante cu reduceri și oferte, dacă nu ești foarte familiarizat cu digitalizarea.

Verifică-le puțin și bifează ce beneficii îți sunt de folos și de la ce magazine. De asemenea, prin cardurile de fidelitate, supermarketuri îți oferă diverse reduceri și puncte pe care le poți folosi ulterior sau cupoane cu care poți beneficia de diverse facilități.

Trebuie doar să ai răbdare să cauți puțin și cu siguranță vei economisi câțiva bănuți.

Alege să cumperi mai mult la un preț mai mic

Pentru anumite produse rentează să cumperi din magazinele de tip en-gros, de unde poți beneficia de reduceri la mai multe produse cumpărate.

Desigur, pentru a face acest lucru este nevoie să cumperi produse neperisabile, care să pot fi depozitate pentru mai mult timp, este nevoie să ai spațiu pentru a le păstra în casă și este nevoie să nu faci abuz și să cumperi în exces.

Alege această opțiune doar dacă este utilă pentru tine și pentru bugetul tău.

Odată cu scumpirile, este necesar să ne reorganizăm bugetul în așa fel încât să ne ajungă pentru a acoperi cheltuielile esențiale, iar cel mai bun mod de a face asta este să fim atenți la ceea ce cumpărăm și consumăm, să evităm să facem risipă și să evităm să aruncăm banii pe lucruri care nu ne sunt de folos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here