Cum sa te duci cu copilul la plaja

0
2823
Cum sa te duci cu copilul la plaja

Vara este timpul de plajă și piscină; de soare și de umbrele, de hamac, dar pentru cei care aveti copii în casă, știți că atunci când începeți această perioadă a anului este necesar să aveți grijă deosebită. Dacă creșterea temperaturii, a razelor UV sau a apei afectează adulții, ce efect pot avea asupra celor mici?

Astăzi vrem să vă ajutam cu o serie de sfaturi de bază pentru a merge la plajă cu copii. Cu siguranta le veti gasi utile.

Varsta

Marea întrebare pentru mulți părinți este: „La ce vârstă pot să-mi iau copilul la plajă?” Deși nu există un răspuns exact, există multe aproximative si pareri. În acest sens, pielea bebelușilor în primele luni este foarte sensibilă. Efectul soarelui, abraziunea nisipului fierbinte, transpiratia sau sarea de mare pot provoca iritatii.

În acest sens, vă recomandăm să așteptați pana la vârsta de 10-12 luni pentru a vă duce la plajă pentru prima dată.

Timpul este cheia

Timpul în care lumina soarelui provoaca cele mai multe daune datorita razelor UV este între orele 11:00 și 17:00. Vă recomandăm ca vizitele dvs. pe plajă împreună cu bebelușul dvs. să fie mereu în afara acestor perioade și să nu extindeți niciodată aceste momente de plajă mai mult de 80-90 de minute.

Kit-ul complet

Când planificați prima călătorie pe plajă cu copilul dvs., setul de bază pe care trebuie să-l luați include următoarele elemente:

  • Hainute, prosoape și scutece de rezervă.
  • Cremă pentru frecare și iritare.
  • Protecție solară cu filtru fizic si SPF recomandat de farmacie sau medicul de familie.
  • Biberon cu lapte, apă și bucăți de fructe într-o pungă termoizolanta.
  • Jucarii si suzete.
  • Un carucior.
copil la plaja

Protectie

Evident, trebuie să vă asigurați că pielea copilului dumneavoastră este pe deplin protejată. Astfel, copiii de peste șase luni pot utiliza creme de protecție solară pentru copii, cu cel mai înalt nivel de protecție, rezistenți la apă și, de preferință, filtru fizic.

De asemenea, acoperiți picioarele și brațele cu cămășute și pantaloni din bumbac sau țesături respirabile (niciodată sintetice). Nu uitati niciodată pălăria și sa fie cât se poate de lungă sub umbrelă, atât pe prosop, cât și pe scaunul tău de mașină, când îl duci la plimbare.

Hidratare

Copiii tind să rămână bine hidratați cu laptele matern, deși este recomandabil să purtați o punga termoiziolanta cu o sticla de apă, precum și cu bucățele de fructe (mandarine, portocale, pepene galben, nectarină (pentru bebeluși puțin mai în vârstă). ..) care sunt bogate în apă și hidratante. Rețineți că, cu cât copilul este mai mic, cu atât crește riscul de deshidratare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here