5 motive pentru a apela la un designer de interior

0
2670
design de interior

Majoritatea celor care pun accent pe familie si timp liber petrecut acasa, isi doresc ca in locuinta lor sa aiba parte de confort si sa reprezinte un refugiu fata de ceea ce se afla in exteriorul acesteia. In aceasta situatie se doreste ca amenajarea locului numit acasa, sa reflecte cate putin din personalitatea fiecarui membru al familiei, dar in acelasi timp sa prezinte utilitate.

Unii sunt pasionati de organizare si design interior, insa pentru a efectua o amenajare este esential de avut in vedere urmarirea planului stabilit anterior, a unui buget si obligatoriu incadrarea intr-un termen stabilit. In cele mai multe cazuri, populatia apeleaza la serviciile unui profesionist atunci cand realizeaza ca situatia ii depaseste, fie ca exista pe piata prea multe optiuni, nu se pot decide asupra tendintelor sau sunt presati de timp. In acest sens, un profesionist in design are o multitudine de atributii, precum cea de manager de proiect, de specialist in proiectare, intr-o anumita masura chiar si cea de artist.

Pentru a gasi meseriasul profesionist de care aveti nevoie, metoda cea mai la indemana este o prospectare a internetului. In acest sens, informatiile complete care atesta veridicitatea, se gasesc pe site-uri specializate in astfel de servicii, de gasire a mesterului potrivit. Prin existenta unui profil complet, care face referire la tarifele percepute, lucrarile efectuate si un sistem riguros de evaluare, cei interesati isi pot face o imagine clara despre profesionistul dorit.
Mai jos sunt prezentate cateva motive principale pentru care sa incredintati proiectul dumneavoastra unui designer de interior:

1. Designerii sunt realisti

Diferite prezentari ale unor proiecte de design interior arata de parca orice lucru este posibil, proiectele nu par a avea limitari, iar bugetul pare a fi ultimul lucru la care s-au gandit.

In momentul in care se apeleaza la serviciile unui designer de interior, este ceva normal sa aveti mari asteptari din partea acestuia. Cu toate acestea, este important sa cunoasteti care sunt limitarile dv, indiferent daca sunt legate de spatiu, de proiectare sau de buget.

2. Prin apelarea la un profesionist puteti economisi bani

In cazul in care optati pentru serviciile unui designer, acest lucru poate duce la stabilirea unui buget exact si chiar la economisire de bani.

Anumite lucruri nu pot fi prevazute in avans, insa un bun meserias este capabil sa anticipe erori costisitoare. Astfel, specialistul in domeniu se asigura ca proiectul este gestionat asa cum s-a stabilit initial.

3. Designerii propun instrumente de lucru optime si ofera exclusivitate

Profesioniștii utilizeaza diferite programe software care produc schite exacte și vizualizări 3D ale unui spațiu. Este greu de imaginat exact cum ar arata situatia, insa desenele potrivite asigura buna pozitionare, proportionare si imbinari corecte.

Majoritatea designerilor au acces la produse exclusiviste, precum game complete de mostre, care nu se gasesc pe rafturile oricarui magazin. Unii dintre ei au remarcat optiunile pe care le ofera piata produselor/ serviciilor si au initiat colaborari cu artisti, cu diferite ateliere de creatie sau furnizori de top. Astfel, procesul de cautare si alegere a celor mai bune optiuni avute se simplifica mult.

4. Designerii văd potențialul

Atunci când oamenii se gandesc sa apeleze pentru prima data la serviciile unui designer de interior, majoritatea nu prea stiu ce asteptari sa aiba in vedere. Scopul unui designer de interior este sa ajute proprietarii de locuinte sa identifice proiectul visat si sa-l puna in aplicare, indiferent de complexitatea acestuia.

Cand este vorba de un proiect, cei specializati in design observa, pe langa alte aspecte, ceea ce are potential. Pe langa numeroasele limitari, care apar in mod inevitabil, persoanele instruite vin in ajutorul clientilor si vad anumite posibilitati acolo unde nu pare ca exista alte optiuni.

Pentru ochii unui client este usor ca acestia sa fie obisnuiti cu un aspect functional al spatiului si sa nu aiba in vedere faptul ca mai sunt si alte optiuni.

5. Designerii găsesc „acel ceva”

Cu totii ne dorim sa ramanem surprinsi de acel factor care face ca un proiect să merite toate eforturile depuse. In acest caz, un profesionist vine in ajutorul celor carora le este greu sa-si asume anumite riscuri.

Un designer face indicatii pretioase privind tendintele potrivite, utilizarea diferitelor materiale, cromatica, corpuri de mobila si iluminat, finisaje, elemente romatice sau de drama. In aceasta situatie, cu siguranta rezultatele vor fi cel putin pe masura asteptarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here