Cum sa cresti legume iarna

0
2476
cum sa cresti legume iarna

Majoritatea oamenilor cred că sezonul de grădinărit se termină în septembrie și începe totul în aprilie sau mai. Deși aceste luni pot fi cu siguranță lunile cu cele mai plăcute temperaturi – unde veți petrece mai mult timp afara – nu este adevărat că iarna este un „sezon mort”.

Pe lângă pregătirea solului pentru primăvara viitoare (ceea ce am descris în acest articol), puteți să practicați grădinile de iarnă și să continuați să cultivați legume. În acest articol, voi scrie în principal despre două puncte: cum se folosesc produse pentru extinderea sezonului „mai cald”; și ce culturi puteți crește iarna pentru a genera randamente în primăvară.

Cum pot continua să cresc plante chiar dacă se răcește?

Puteți utiliza așa-numitele pânze groase de saci sau sere pentru grădinile de iarnă pentru a păstra un anumit nivel de căldură pentru plantele dvs. și pentru a le proteja de daunele provocate de vânt și zăpadă.

Cu acest sistem tardiv, sunteți flexibil atunci când vine vorba de dimensiune. Puteți crea capace suficient de mari pentru a vă acoperi plantele; sau puteți să creați un soi de sere, in care să puteți intra și să lucrați în interior.

Beneficiile acestor sisteme sunt, desigur, că folosiți efectul de seră pentru a încălzi aerul sub capacul respectiv. Pe măsură ce se va raci noaptea, totuși, cel mai bine vor creste plantele rezistente la frig.

Cum cresc legumele în timpul iernii?

Există legume de iarnă care pot fi plantate chiar în toamna târzie sau în lunile de iarnă (de asemenea, atunci când solul este înghețat). De fapt, unele plante (așa-numitele plante de sezon rece) sunt menite să fie plantate mai degrabă in toamna tarzie și nu vor crește prea bine dacă sunt plantate la sfârșitul anului.

Beneficiul plantarii devreme este că

a) obțineți plante sănătoase, rezistente

b) obțineți legume mult mai devreme (în primăvară în loc de vară).

Înainte de a planta semințele, trebuie să vă curățați întotdeauna solul de toate plantele moarte (frunziș de toamnă), să faceti o groapa in pamant, să adăugați compost și sa arați semintele. Puteți utiliza îngrășăminte organice dacă solul a fost puternic în anul precedent.

cum sa cresti legume iarna in sera

Plantele tipice rezistente la frig sunt următoarele:

Nu trebuie să creșteți tuberculii și radacinoase asa de devreme în an, deoarece acestea vor putrezi cu ușurință de la umezeală. Dacă, totuși, combinați cele două sfaturi pe care vi le-am dat în acest articol (capace reci și plante de sezon rece), puteți chiar să crești cartofi înainte de timpul lor și să le transplantați în soluri „normale” odată ce vremea se încălzește din nou.

Sper că acest post te motivează să încerci singur grădinile de iarnă. Dacă vrei să fii bun grădinar atunci trebuie să fii bine informat cu privire la cum sa-ti pregatesti gradina pentru iarna. Grădinărit fericit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here