5 criterii esențiale ȋn alegerea unui electrician

0
2375
electrician

Deși există multe lucruri de reparat la o locuință, din care o parte se pot efectua pe cont propriu, de partea electrică este de recomandat să se ocupe profesioniştii. Este important să consultați un profesionist înainte de a efectua orice modificare a sistemului electric. Orice greşeală ȋn acest domeniu, poate prezenta un pericol real pentru siguranța consumatorilor.

Numai atunci când vă confruntați cu lucrări privind sistemul electric sau cablajul, ȋn acel moment se face o prospectare a pieței şi se verifică opțiunile avute. În acest sens, trebuie luate ȋn considerare toate variantele şi mai apoi discutat cu un profesionist ȋn domeniu, pentru a stabili toate aspectele.

Un cablu defect poate provoca multe pericole, precum incendiu, electrocutare, şoc. De aceea este important să stabiliți nişte criterii clare când alegeți meşterul. Mai jos sunt prezentate cele mai importante aspecte de luat ȋn considerare, ȋn momentul ȋn care apelați la serviciile unui electrician.

1. Electricianul să fie autorizat

În momentul ȋn care se apelează la serviciile unui electrician, nu ar trebui să existe tentația de a opta pentru un meseriaş mai puțin instruit. Nivelul de servicii solicitate ar trebui să corespundă proiectului, insă se ştie faptul că nu prea se apelează la firme specializate pentru reparații minore.

Electricianul autorizat ANRE este persoana care are obligația de a urma un curs de pregătire ȋn domeniu, cu respectarea programei ANRE.

Autorizația ANRE a unui electrician ȋi oferă dreptul de a desfăşura activități de proiectare şi de execuție. Acest lucru include şi partea de ȋntreținere, mentenanță, reparații curente ale instalațiilor electrice.

Pentru a efectua o economie aparentă, multe persoane sunt dispuse să facă anumite compromisuri. Deşi un calcul inițial poate să arate nişte cifre aproximative, se cunoaşte faptul că de cele mai multe ori costurile finale ajung să fie mai mari. Ceea ce poate duce la o economisire reală este reprezentată de gruparea mai multor proiecte.

2. Solicitați recomandări

Orice informație obținută este utilă ȋn verificarea datelor pentru a alege meseriaşul potrivit, ȋn funcție de opțiunile fiecăruia.

Fie că cercetările despre un anumit meşter sau o firmă, se efectuează online sau prin intermediul vecinilor, prietenilor, cunoscuților, este important ca aceste surse să fie de ȋncredere. De asemenea, alți meşteri din diferite domenii pot oferi o listă de contact cu electricieni din zonă, pe care ȋi recomandă.

Un site web de ȋncredere, care oferă astfel de servicii specializate, merită să fie luat ȋn considerare ca fiind o alegere de nădejde. Verificarea lucrărilor, a licenței, ȋncadrarea ȋn timp şi mai ales aflarea opiniei comunității reprezintă criterii de bază pentru cei care pun accent pe calitate.

O astfel de platformă, ȋn care se regăsesc toate datele despre meşter, adică lucrări efectuate, imagini, prețuri, recenzii de la foşti clienți, reprezintă un motiv ȋn plus pentru a beneficia de cele mai bune servicii. În acest sens, nu mai este necesar să se efectueze toate verificările separat, lucru care presupune o bună gestionare a resursei timp.

3. Aflați care este zona de expertiză a electricianului

Electricienii se specializează ȋntr-unul sau mai multe domenii, in funcție de abilități şi preferințe. Unii profesionişti lucrează doar pe şantier- ȋn proiecte, alții ȋn clădiri comerciale sau rezidențiale.

Calificarea de bază a electricienilor presupune efectuarea tuturor tipurilor de reparații uzuale, instalații, lucrări de întreținere și alte sarcini electrice. Multe lucrări electrice se efectuează de un specialist ȋn domeniu, ȋnsă sub supravegherea unui electrician-șef.

În situația ȋn care se cunoaşte tipul de proiect pentru care este necesar ajutorul unui electrician, lucrurile vor merge mai uşor, de la ȋnceput. Un site specializat ȋn oferirea serviciilor de găsire a meşterului potrivit, oferă informații complete privind realizarea diferențelor ȋntre tipurile de muncă prestate.

Atunci când se optează pentru alegerea meseriaşului de pe o platformă specializată, cunoscând zona de expertiză a acestuia, se poate insista asupra celorlalte aspecte. Un site specializat prezintă modalitatea de filtrare a informațiilor necesare pentru a solicita serviciile necesare, care se realizează printr-un simplu click.

Nu toate firmele oferă pachete de servicii electrice complete, deasemenea există lucrări care se realizează numai de un electrician-şef. Astfel, aflarea zonei de expertiză a specialistului, precum şi ȋntelegerea acestor diferențe, duce la găsirea celui mai bun candidat.

4. Optați pentru cine oferă garanție

Cu toate că nu este o cerință obligatorie, faptul că un meşter oferă garanție unei lucrări efectuate, prezintă confirmarea unui serviciu superior.

Există diferiți tehnicieni electrici care efectuează anumite tipuri de muncă, în anumite circumstanțe. Cei care oferă servicii de calitate superioară, nu au ȋndoieli privind funcționalitatea serviciilor prestate. În aceasta situație, garanția oferită reprezintă doar o confirmare a acestui lucru ȋn fața clienților.

De regulă firmele sunt cele care oferă acest tip de serviciu suplimentar, ȋn cazul unui contract de mentenanță, dar nu numai.

De multe ori, un profesionist, pe lângă atribuțiile de bază, asigură mentenanța aparatelor electrice şi electrocasnice dintr-o locuință, pentru păstrarea acesteia ȋn parametrii optimi de funcționare.

5. Alegeți meseriaşul care intervine ȋn cel mai scurt timp

Un alt criteriu pe care mulți ȋl consideră esențial ȋn alegerea meşterului potrivit, este timpul ȋn care se realizează intervenția, la adresa menționată.

Timpul reprezintă o resursă limitată, iar ȋn momentul ȋn care se produce o defecțiune, se doreşte ca specialistul să intervină cât mai curând posibil. Deasemenea, este important să vă asigurați că electricianul are experiența necesară pentru a rezolva orice probleme sau complicații apar.

În cazul ȋn care electricianul se deplasează ȋn intervalul cel mai scurt de la momentul solicitării, clienții apreciază seriozitatea, empatia şi abilitățile acestuia. Acest lucru reprezintă o referință importantă pentru viitoarele recomandări oferite de clienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here