Sufrageria – Ieri si Azi

0
2569
sufrageria ieri si azi

Un mic istoric

De la începutul timpului în Europa, până în anii 1970, o mare parte a activității familiale se concentra pe camera de zi a unei case. De asemenea, cunoscută sub numele de „camera de primire” sau sufragerie, gazdele primeau oaspeții acolo imediat cum au intrat în casă. Această cameră conține cele mai bune scaune și mobilier. Draperiile atârna foarte bine pe ferestre. Un pian mic ar putea sta în cameră. Un vas cu flori proaspăt tăiate și un castron plin cu nuci sau bomboane se poate intalni pe masa de cafea. „Mănâncă ceva în timp ce iau cafeaua din bucătărie”, ar putea fi spus oaspeților.

Păstrată curatenia fara nicio pata, locația camerei de zi permite familiei să-și distreze oaspeții fără a ajunge departe în locuință (în cazul în care mizeria se ascunde in alte camere 😉 ). O gazda s-ar putea să se angajeze confortabil în conversații politicoase și interesante și să facă o impresie oaspeților cu sufrageria sa. Cea mai formală cameră din casă, va exuda atât sofisticarea, cât și curățenia și va identifica cu siguranta situatia financiara a familiei. Însă, locuințele s-au schimbat în Romania, unde oamenii vor să se exprime, să aibă mai multe opțiuni și le pasa mai puțin de ceea ce cred oaspeții despre ei.

Cum este acum?

Se preocupa mai mult despre configurarea casei lor cu spațiu de locuit creativ și util. Totuși, chiar și astăzi, cele mai multe case nou construite, precum și cele construite înainte de anii 1970, au camere de zi. Cu toate acestea, sufrageria (unde radioul se odihnea odinioara, apoi a stat televizorul cu tub, iar acum televizorul cu ecran lat se montează pe un perete) practic centrează atât familia, cât și oaspeții lor. Divertismentul în era digitală necesită acces la conținutul digital.

gaming room

Proprietarii de case au început să-și remodeleze sufrageria în birouri, o cameră specială cu birou, o stație de lucru pe calculator și acces online. Apoi, stația de lucru pe computer a evoluat pentru a deveni sursa de jocuri pe calculator și multe dintre camerele de zi și birourile anterioare au devenit camere de jocuri online. Acum, nici calculul, nici jocurile nu necesită sechestrarea într-o cameră. O tabletă sau un laptop permite calculul mobil și un telefon inteligent permite jocurile online.

Concluzie

Ce se intampla atunci cu tipurile vechi de sufragerii? Unii oameni pun un bar acolo, completat cu o masă de biliard. Pentru altii, acesta a devenit un dormitor pentru oaspeți (închis cu o ușă de acces la o baie completă). Animalele de companie se bucură uneori de aceste camere, completate cu pat, jucării și o ușă de acces amplasată la baza ușii din față. Oricare dintre aceste idei au mai mult sens decât o cameră de zi lipsită de viață, bântuita de fantome și de gogoloaie de praf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here