Cum sa alegeti mancarea potrivita pentru caine

0
2379
cum sa alegeti mancarea pentru caine

Pentru cei cu câini, mancarea se numără printre cele mai mari nevoi care trebuie bine întreținute. Prietenul tău patruped are cerințe nutriționale care ar trebui îndeplinite. Desigur, ați dori să găsiți un echilibru între furnizarea alimentelor pe care le place și alimentele bune pentru el.

Astăzi, veți fi copleșiți de multe opțiuni de hrană pentru câini. Pentru a vă ajuta să determinați cele mai bune opțiuni și să înțelegeți pe deplin importanța alimentelor bune, experții au împărtășit câteva sfaturi pentru a cumpăra mâncarea potrivită pentru câini.

Un ghid simplu de a cumpăra alimente pentru câini

Alimentația naturala

Inainte, cainii au fost sălbatici, astfel mancau în principal animale vii. Asta înseamnă că consumauă carne de animale crude și oase, organe, țesuturi, chiar si par. De asemenea, consumau materii vegetale (plante sau frunze), dar în cantități mici. Insa in ziua de azi, câinii domestici au evoluat in a fi carnivori, mâncând, de asemenea, hrana potrivita pentru pentru omnivore.

Catelus spre adult 

Puii cu siguranță trebuie să se hrănească cu laptele matern, similar cu orice fel de mamifer. La aproximativ 8-12 săptămâni de viață, aceștia încep să înceteze sa bea lapte și încep să mănânce alimente solide. Pe măsură ce catelul devine adult, veți descoperi că există diferite feluri de alimente pe care trebuie să le mănânce pentru a-i asigura o sănătate bună. Este foarte recomandat să vă duceti animalul de companie la un cabinet veterinar de încredere pentru a primi sfaturi valoroase privind alimentele cele mai bune pentru a-l hrăni în funcție de starea sănătății, vârsta și condițiile specifice.

mancare pentru catelusi

Produse alimentare pentru animale de companie preparate sau comercializate

Majoritatea proprietarilor de animale de companie se confruntă adesea cu 2 opțiuni. Puteți fie să hrăniți câinele cu carne brută sau gătită, fie cu mancare pentru animale de companie din magazin. Alegerea tipului de mâncare pe care să-l dați va depinde de cerințele specifice ale câinelui.
Rețineți că doi câini nu vor avea nevoie de aceleasi alimentare. Prin urmare, este foarte important să vă consultați medicul veterinar cu privire la dieta potrivită pentru prietenul dvs cel mai bun. Veți ști că acesta mănâncă bine dacă are un nivel normal de energie și apetit, respirație proaspătă, dinți și urechi curate, o blană lucioasă, fără probleme de eliminare, fără mâncărime și o dispoziție generală și o atitudine bună. Dacă câinele dvs. este sănătos, veți vedea că el este foarte fericit.

Unele alimente de evitat

Atât cât doriți ca animalul dvs. să mănânce alimente hrănitoare de care se bucură cu adevărat să le mănânce, trebuie să fiți foarte atent în a nu-i da alimente care pot fi toxice. Unele dintre alimentele pe care nu trebuie să le oferiți animalului dvs. de companie vor include usturoiul, avocado, ciocolata, stafide și struguri, cafea sau orice produs cu cofeină, fructe citrice, ciuperci, găluște, roșii verzi sau necoapte, sare și condimente, praz și fructe cu coajă lemnoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here