Cum folosim limbajul corpului

0
1268
cum folosim limbajul corpului

Limbajul corpului este un element important al comunicarii non-verbale pentru ca ne ajuta sa intelegem anumite intentii sau pareri care se afla in spatele cuvintelor rostite. Alaturi de indicatorii para-verbali precum tonalitatea si ritmul vorbirii si comunicarea mimico-gestuala, postura corpului joaca un rol esential in interpretarea mesajelor transmise. Intr-o conversatie, elementele gestuale apar involuntar si inconstient, astfel ca ne putem ghida dupa ele pentru a ne da seama daca persoana din fata noastra este cu adevarat interesata de ceea ce spunem.

Ce inseamna contactul vizual?

Contactul vizual este un element important care ne arata implicarea persoanei in conversatie. O persoana care pastreaza contactul vizual cu vorbitorul este una interesata de subiect, de partenerul de conversatie si de comunicarea cu acesta. Contactul vizual ne arata ca i-am captat atentia celui din fata noastra.

ce inseamna contactul vizual

Ce inseamna expresiile faciale?

Deseori expresiile faciale sunt greu se observat, asta pentru ca sunt anumiti indicatori fini, prezenti poate doar pentru cateva secunde. Pentru a remarca daca persoana din fata noastra este interesata de ceea ce spunem, putem fi atenti la ochi, la sprancene, la zambet.

Pe langa contactul vizual, ochii deschisi ne arata implicarea persoanei, pe cand ochii usor inchisi pot denota plictiseala sau oboseala. De asemenea, sprancenele ridicate in semn de uimire pot arata interesul, curiozitatea si atentia interlocutorului asupra noastra. Mai mult, deseori zambetul omului din fata noastra ne poate demonstra atentia pe care o acorda, dar si faptul ca subiectul si conversatia poate fi placuta.

Ce inseamna datul din cap?

Atentia interlocutorului nostru este evidenta prin ascultarea activa, aspect care inseamna ca nu doar aude ceea ce spunem, ci si asculta si intelege mesajul pe care il transmitem. Deseori, datul din cap in semn de „da” reflecta faptul ca a inteles, dar si ca este deschis pentru a primi informatii noi despre acest subiect, pe cand inclinarea frecventa a capului in stanga sau in dreapta poate reflecta neliniste sau dezinteres.

Ce inseamna pozitia picioarelor?

In special atunci cand suntem asezati pe scaun se poate observa modul in care interlocutorul isi pozitioneaza picioarele. De obicei, varful talpilor indreptat spre vorbitor denota interesul acordat acestuia si atentia investita in aceasta conversatie. De asemenea, intr-o incapere cu mai multe persoane, tindem sa ne pozitionam varful talpilor spre persoana de care suntem cel mai preocupati.

Ce inseamna pozitia corpului?

Acest indicator este cel mai vizibil atunci cand purtati o conversatie stand asezati. Astfel, usoara aplecare in fata a interlocutorului poate arata interesul pe care il acorda conversatiei, dar si faptul ca este atent la ceea ce se discuta si vrea sa auda cat mai bine.

ce inseamna bratele incrucisate

Ce inseamna incrucisarea bratelor?

De obicei, bratele incrucisate pot sugera fie faptul ca interlocutorul nu este prea multumit de ceea ce aude, nu este de acord cu cele spuse sau nu ii starneste interes conversatia, percepand-o ca fiind, mai degraba, plictisitoare si neplacuta.

Aceste semne sunt doar cateva dintre cele care ne ajuta sa intelegem limbajul corpului celui din fata noastra. Trebuie, insa, sa fim foarte atenti la acesti indicatori pentru a ne asigura ca ii interpretam corect. Cel mai adesea, ar trebui sa fim atenti la combinatiile dintre acestia si sa nu ne bazam pe un singur semn pentru a trage concluzii despre interesul sau dezinteresul interlocutorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here