5 Trucuri pentru gradina ta

0
2839
5 trucuri pentru gradina ta

Gradinaritul pentru unii este un hobby, pentru altii este o pasiune. În ambele moduri, grădinăritul necesită răbdare, atenție și o atitudine pozitivă. Dar cunoașterea unor sfaturi și trucuri vine întotdeauna la îndemână. Dacă sunteți un începător care caută câteva linii ajutatoare sau dacă sunteți un expert care încearcă să-și dea seama unde ați greșit, acest articol este pentru dvs. Am adunat câteva sfaturi de grădinărit care vă vor ajuta să vă duceți experiența de grădinărit la un nivel complet nou.

Pregătiți bine solul

Plantele cresc în sol, solul este ceea ce le hrănește și le alimenteaza și oferă sprijin rădăcinilor pentru a crește. Prin urmare, este foarte important să pregătiți cu atenție solul înainte de a planta ceva în el. Luați în considerare cerințele plantei dvs. și tipul de sol pe care tinde să il prefere planta respectiva. Daca solul nu indeplineste cerintele, trata-ti-l. Împărțiți solul între diferitele plante pe care intenționați să le plantati în funcție de cerințele lor. Cel mai bun tip de compost pentru a vă hrăni solul sunt frunzele. Frunzele sunt cel mai bun îngrășământ și sunt complet naturale. De asemenea, ele sunt abundente în orice grădină, așa că folosiți-le în avantajul dvs.

Planifica

Este important să planificați înaintea plantelor. Luați aminte de perioada lor de creștere și de dimensiunea maximă pe care o pot atinge la maturitate. Acest lucru se datorează faptului că o plantă, plantată fără planificare, poate duce la constrângeri de dimensiune și nimeni nu dorește să treacă prin nevoia de a-și muta plantele. Mai mult decât atât, planificați locația plantelor dvs. în grădina în funcție de ciclurile lor de viață. Dacă cultivați viță de vie, ganditi-va unde vreti să urce; acest lucru va crește simetria și va adăuga un plus la frumusețea grădinii dvs.

Curățarea sculelor este importantă

Instrumentele ascuțite și curate fac din grădinărit o activitate mai ușoara și mai rapida decât cele grele și murdare. Păstrați întotdeauna instrumentele în formă, astfel încât acestea să poată veni la îndemână în caz de urgență în grădină. Alocați ceva timp din timpul dvs pentru a vă curăța și ascuți instrumentele în mod regulat.

dauantori pentru gradina

Verificați periodic posibili dăunători

Infestațiile cu insecte sunt întotdeauna mai ușor de evitat dacă un grădinar este capabil să identifice dăunătorii înainte de a se fi inmultit ingrozitor în grădina sa. Prin urmare, este important să programați inspecții periodice ale grădinii dvs. Dacă observați semne cum ar fi plantele care se vestejesc sau frunzele mâncate, luați-le în considerare imediat. Căutați dăunătorii care le pot cauza și faceți cercetări în găsirea și eliminarea acestora.

Continuă să crești

Pur și simplu nu puteți continua să cultivați același lucru de mai multe ori, ca grădinar. Nu numai că te va scoate din minti, dar va face orice grădină extraordinară să pară plictisită după puțin timp. Găsiți noi soiuri care vă pot interesa. Când o plantă moare, căutați un înlocuitor pe care nu l-ați plantat niciodată înainte. Încercați noi tehnici de plantare, cum ar fi altoirea. Experimentați cu grădina dvs. Acest lucru nu vă va lustrui numai abilitățile, ci vă va ține motivat să depuneți tot mai mult efort în grădinărit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here