Sfaturi pentru a-ti pregati gradina pentru iarna

0
2671
Sfaturi pentru a-ti pregati gradina pentru iarna

Unii oameni cred că atunci când vremea începe să devină mai rece și frunzele încep să cadă, este timpul să punem la o parte uneltele de grădină și să așteptăm până în primăvara viitoare să lucreze din nou la grădina lor. Gresit.

Iarna este un moment important pentru a vă menține sănătatea grădinii și pentru a vă asigura o recoltă bună pentru anul viitor. S-ar putea să vă gândiți că ar putea dura prea mult pentru a vă pregăti gradina, dar adevărul este că este nevoie de mai puțin de o zi pentru a vă pregăti grădina pentru iarna viitoare. Atunci când temperaturile pe timp de noapte scad la mai puțin de 0 grade pentru mai mult de patru zile consecutiv sau se prognozează îngheț pentru zona dvs. (de obicei în jurul sfârșitului lunii octombrie sau noiembrie), știți ca este timpul să vă pregătiți grădina. Ar trebui să începeți prin evaluarea designului grădinii dvs., să verificați care plante au crescut bine în sezonul trecut și care nu au făcut fructe.

  1. Pregatirea

Toamna este un moment bun pentru a decide care plante vor rămâne în grădina ta anul viitor, și care ar trebui să fie scoase. Este, de asemenea, un moment bun pentru a decide care plante noi doriți să crească. Pentru a vă face grădina mai colorată și sănătoasă, asigurați-vă că plantați plantele mai rezistente în timpul toamnei, astfel încât acestea să poată rezista iernii.

Unele plante care vor fi bine plantate în toamnă sunt: ​​margaretele, florile aster, anemone, andive, escarole și varză de Bruxelles. Puteți găsi toate acestea și mai multe în revistele de grădinărit sau pepinierele dvs. locale. După ce ați terminat acest lucru, ar trebui să începeți să vă curățați grădina. Începeți prin a scoate buruienile care au aparut și puteți strange frunzele căzute. Buruienile și frunzele putrede pot purta insecte și boli care ar putea fi dăunătoare pentru grădina dvs. De asemenea, ar trebui să vă eliberați grădina de plantele trecute și să vă recoltați legumele și alte plante care nu pot rezista la vremea de iarnă.

2. Toamna tarzie

După venirea toamnei, frunzele vor fi cazute de pe copaci și veti puteți vedea ramurile putrede. Îndepărtarea ramurilor nedorite de la copaci nu este necesară pentru sănătatea grădinii dvs., dar poate ajuta mai târziualte plante din gradina dvs prin a nu le bloca soarele sa patrunda printre ramurile putrezi. Dacă aveți copaci mai tineri, ar trebui să vă luați în considerare să le înfășurați și să le sprijiniți cu pari sau ţăruşi pentru a le ajuta să supraviețuiască vântului și frigului de iarnă.

Mulcirea pe grădina dvs. pentru iarnă poate fi o metodă utilă pentru a proteja plantele de schimbări bruște de temperatură și zăpadă grea. Pentru mulci puteți folosi aproximativ cinci centimetri de scoarță mărunțită, ace de pin sau o varietate de alte materiale. Trebuie să aveți grijă să nu il puneti prea devreme, deoarece unele insecte ar putea fi încă în viață și capabile să-si faca cuib în el pentru iarnă.

3. Curatarea si depozitarea uneltelor

Odată ce ați terminat cu uneltele de grădinărit, ar trebui să le curățați și să vă asigurați că se află într-un loc sigur în care nu vor rugini și știți unde vor fi anul viitor. Înainte de a veni iarna, ar trebui să întotdeauna sa dati cu un repelent pentru melci, deoarece acestia sunt unii dintre cele mai daunatoarea vietati pe care le puteti aveți în grădina dvs. Dacă aveți o piscină sau o fântână în grădina dvs., asigurați-vă că ați luat orice pește din ea și le aduceți înăuntru. Nu este nimic mai trist decât un pește înghețat într-un bloc de gheață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here