Cum sa cresti rosii in ghiveci!

0
2538
Cum sa cresti rosii in ghiveci!

Nu există nimic care să fie mai atrăgător și mai relaxant decât să aveți terase decorate cu plante delicioase și savuroase pe care le puteți vedea si la începutul și la sfârșitul zilei. Sunt sigura că ați observat în unele filme sau lucrări de artă selectate că ele prezintă o terasă îmbogățită cu plante și legume verzi și ierburi. Arată absolut frumos și primitor. Cu sfaturile potrivite ale experților, și tu poți să transformi terasele obișnuite într-un peisaj extraordinar de artă doar prin adăugarea de plante cultivate acasă în acele ghivece drăguțe și atractive.

După cum știți, există mai multe soiuri de plante care pot creste in vase, dar cele mai populare printre proprietarii de apartament sunt roșiile. De ce tomatele? Acest lucru se datorează faptului că roșiile sunt practic ușor de cultivat și menținut. Nu este nevoie de instrumente de grădinărit fastuoase și scumpe. Cunoașterea solului potrivit, a locației, a aplicării îngrășămintelor organice alese și a iubirii de muncă este tot ceea ce implică acest hobby.

Lista de verificare a tomatelor

Mărimea contează – când vine vorba de cultivarea tomatelor într-un recipient sau ghiveci, amintiți-vă întotdeauna că daca este mai mare, este mai bun. Esența este capacitatea solului – un container mai mare înseamnă mai mult sol pe care îl poate contine. Roșiile cultivate necesită ca rădăcinile să aibă mai mult spațiu pentru a promova creșterea optimă. O planta tipica de tomate poate creste pana la 6-8 metri inaltime in functie de sol, intretinere si ingrasamintele pe care le folositi.

Sol – în ceea ce privește compoziția solului, mulți specialiști în agricultură non-ecologică susțin că este mai bine să se utilizeze un amestec de pamant deoarece rezulta în mod semnificativ rezultate favorabile. Cu toate acestea, alții au subliniat, de asemenea, că utilizarea solului natural de ghiveci duce la o creștere mai bună și este o metodă mai sigură. Oricum, totul depinde de decizia grădinarului. Rețineți că amestecul de ingrasamant este, evident, costisitor, dar așa cum se spune, merită banii.

Ingrăşăminte – dacă utilizați îngrășăminte, trebuie să înțelegeți întâi că nu toate îngrășămintele sunt aceleași. Având în vedere că cultivați tomate în ghiveci, doriți să utilizați îngrășăminte care asigură o crestere bine proporționala și echilibrata, care are un conținut mai mare de azot, mai ales atunci când roșiile sunt tinere; aveți nevoie de mai multe frunze și creșterea frunzelor.

Unele greșeli comune în cresterea tomatelor în ghivece

Utilizarea containerelor mici – rădăcinile roșiilor necesită mai mult spațiu, deci asigurați-vă că utilizați recipiente mai mari.

Fără tarusi – chiar și tomatele de casa  au nevoie de un par adecvat. Nu este așa complicat. Puteți folosi tije metalice, bastoane sau ceva robust pentru susținerea creșterii.

Prea multă apă – nu udați prea mult rosiile, deoarece udarea prea mult va duce la descompunerea radacinilor, roșiile divizate și plante stresate. Dar asigurați-vă si ca roșiile dvs. nu sunt lipsite de apă. Cheia este de a avea un sistem de irigare prin picurare, care să le umple în mod sporit.

Știți când să va opriti si cand sa schimbati pamantul – opriți utilizarea îngrășămintelor bogate în azot la maturitate și optați pentru utilizarea de îngrășăminte care au un conținut scăzut de azot, bogat în fosfor și potasiu. Nu utilizați niciodată îngrășăminte bogate în azot odată ce vă vor iesi roșiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here