Cum sa alegi un gratar

0
2111
Cum sa alegi un gratar

Exista argumente pro si contra pentru gratarele pe baza de gaz si cele pe baza de carbuni. Stabiliti de ce aveti nevoie, ce caracteristici doriti si cat doriti sa cheltuiti pentru a afla ce fel de gratar vi se potriveste.

 Pasi  

  1. Tineti cont de pret. Gratarele pe baza de carbuni sunt mult mai ieftine ca cele pe baza de gaz.
  2. Ganditi-va cam pentru cate persoane veti gati de obicei. Daca veti face crenvursti numai pentru trei persoane, puteti sa va alegeti si un gratar mai mic. Genul de mancare pe care o veti face si numarul de oameni pentru care veti gati sunt factori importanti in alegerea marimii gratarului.
  3. Tineti minte ca zona totala pentru gatit include si gratarul pentru incalzit daca exista unul. Astfel, zona dv. pentru gatit va fi mai mica.
  4. Incercati sa cumparati gratare pe roti, indiferent daca sunt pe baza de carbuni sau pe gaz. Rotile va vor face viata mai usoara atunci cand vine timpul sa mutati gratarul.
  5. Gasiti un gratar pe baza de carbuni cu aprinzator. Gratarele pe carbuni de obicei necesita un fluid de apindere, dar cu aceasta optiune, nu va mai fi nevoie si nu ve veti mai incurca in brichete sau chibrituri.
  6. Decideti daca timpul este un factor atunci cand gatiti. Gratarele pe carbuni sunt aprinse si apoi trebuie lasate sa se incalzeasca o vreme. Ele de asemenea neceista o perioada lunga de racire pana vor putea fi curatate. Gratarele pe gaz , pe de alta parte, se incalzesc imediat si sunt mult mai usor de curatat.
  7. Daca aveti mai multi bani, luati-va un gratar pe gaz daca doriti convenienta unui foc instant si ale unor butoane de reglare a caldurii.
  8. Asigurati-va ca gratarul ales ofera un acces usor la locul de jar (gratare pe carbuni) sau la tava de scurgere (gratare pe gaz). Acestea va ajuta ca atunci cand faceti curat, sa nu mai aveti atat de lucru.
  9. Insistati asupra modelelor pe carbuni cu capace, care pastreaza fumul inauntru cu mancare si scurteaza timpul de gatit.

 Sfaturi 

  • Uitati-va atenti al produsul final. Gratarele vopsite nu vor fi la fel de durabile ca cele din inox. Cele din inox costa mai mult, totusi, asa ca ganditi-va care va convine mai mult.
  • Uitati-va dupa rafturi atunci cand cumparati gratare, pentru ca acestea va pot fi de folos daca gatiti in gradina.
  • Focurile laterale la gratarele pe gaz sunt grozave pentru sosuri si aperitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here