Reteta Eggnog (lichior de oua)

0
2967
cum-sa-faci-eggnog

Incercarea de a obține acel sentiment de confort la domiciliu este și provocatoare, mai ales dacă nu aveți un cuptor, și cumpărarea unui porcusor este extrem de costisitoare. De asemenea, nu puteți cumpara lichior de oua in magazine, dar nu vom lasa asta sa stea in calea noastră! In acest an va vom arata cum sa preparati eggnog, o bautura delicioasa de crema de vanilie, care a fost blestemata cu un nume teribil.

  1. Ingrediente
  • 1 litru de lapte
  • 450ml de rom
  • 10 ouă
  • 250g de zahăr
  • un praf de sare
  • 100ml de frişcă lichidă
  • 1 baton de scorţişoară
  • 2-3 stele de anason
  • nucşoară rasă

2. Mod de preparare

1. Mixează gălbenuşurile cu sarea şi jumătate din cantitatea de zahăr. Bate albuşurile spumă cu restul de zahăr.
2. Adaugă progresiv peste gălbenuşuri: laptele, frişca lichidă, scorţişoara, stelele de anason şi nucşoara rasă.
3. Pune amestecul într-o cratiţă, pe foc mic, lasă-l să dea într-un clocot, acoperă vasul şi lasă compoziţia la infuzat timp de 15 minute. Apoi, trece totul printr-o sită fină.
4. Când amestecul s-a răcit la temperatura corpului, adaugă romul şi albuşurile bătute spumă. Serveşte eggnog-ul rece sau reîncălzit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here