Cum sa alegi cutite de bucatarie

0
2658
Cum sa alegi cutite de bucatarie

Continut

Nici o ustensila nu este mai importanta in prepararea mancarii decat un cutit bun si ascutit. Este usor sa alegeti unul bun si in timp ce cele mai bune cutite sunt scumpe, cele bune au totusi preturi normale.

 Pasi  

  1. Ganditi-va cat de des gatiti. Veti avea nevoie de cateva cutite decente chiar daca gatiti rar. Daca aveti de gand sa gatiti des sau deja gatiti des, s-ar putea sa merite sa investiti bani in cutite bune.
  2. Vizitati un magazin cu ustensile pentru bucatarie si uitati-va prin marfa lor.
  3. Cautati un cutit de bucatar. Acesta este cutitul standard cel mai folosit in bucatariile vestice. Este un cutit lat care are un varf fin si poate fi folosit pentru taiere, tocare si feliere.
  4. Alegeti un cutit de bucatar cu o lama de 20-25 cm. Cutitele lungi sunt mai usor de folosit decat cele mici pentru ca aveti mai multa lama pe care sa o puteti folosi.
  5. Cautati un cutit de bucatar cu o lama din inox. Intreaga lama trebuie sa fie ascutita si ar trebui sa continue pe toata lungimea manerului.
  6. Alegeti un cutit mai subtire, cu o lama de 15 cm si un cutit de curatat cu o lama de 8-10 cm. Aproape toate treburile din bucatarie pot fi indeplinite cu aceste cutite de baza.
  7. completati-va setul de baza cu un cutit serat pentru a taia paine si fructe si o pila pentru a va mentine cutitele ascutite.
  8. asteptati-va sa platiti putin pentru cele mai ieftine cutite de calitate relativ decenta. Asemenea cutite au deseori manere din plastic si sunt facute din otel stantat.
  9. pregatiti-va sa platiti mult pentru cutite de cea mai buna calitate. Aceste cutite au manere topite sau nituite si sunt facute din otel forjat. Ele taie foarte bine si , cu putina grija, dureaza o viata intreaga.

Sfaturi

  • ascutimea conteaza mai mult decat costul. Cutitele ascutite sunt mai sigure si mai usoare de folosit decat cele boante (aveti nevoie de mai multa forta cu un cutit bont si s-ar putea sa aplicati aceasta forta asupra dv. daca va aluneca mana). Chiar si cutitele bune trebuie ascutite din cand in cand.
  • Evitati cutitele serate despre care se zice ca nu au nevoie sa fie ascutite vreodata. Ele nu sunt tehnic ascutite. Ele functioneaza taind prin mancare in loc de a face o taietura curata si vor face mizerie la multe ingrediente.
  • Satarele chinezesti devin din ce in ce mai populare in bucatariile vestice ca un inlocuitor pentru cutitul de bucatar. Ele sunt cutite late, cu lama subtire pentru tocare delicata si pentru felierea legumelor, verdeturilor si a carnii usoare. Acestea nu sunt satare pentru carne dura.

Atentie

  • Intotdeauna aveti grija cand folositi sau curatati cutite ascutite.
  • Feriti-va de inovatii. In afara materialelor mai bune, tehnologia cutitelor nu s-a schimbat in sute de ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here