Cum sa te protejezi de soare primavara si vara

0
2592
cum sa te protejezi vara si primavara

Soarele strălucește și e, in sfarsit, distractiv sa iesi afara. Sa stai în aer liber pentru a te bucura de aer proaspăt și pentru a-ti lua portia de esentiala vitamina D poate fi minunat în timpul verii. Oricat de excelent si sanatos este timpul petrecut in aer liber, pe atat poate fi de periculos pentru piele. Fiecare minut petrecut la soare dăunează pielii, ducând la riduri, aspectul imbratranit al pielii si fetei. Pentru a menține o piele tânără, trebuie să fii foarte atent cât stai în aer liber în timpul verii și primăverii.

Mănâncă fructe și legume

Cercetările au arătat că unele substanțe fitonutrienice, cunoscute ca carotenoide, care dau culoarea frumoasă, bogată și atractivă a legumelor și fructelor, ajută eficient la creșterea rezistenței naturale a pielii la deteriorarea UV. Atunci când mâncați fructe și legume foarte mult, veți obține suficienti carotenoizi. În afară de creșterea rezistenței naturale a pielii la daunatoarele raze UV, carotenoizii adaugă de asemenea o nuanță de auraa pielii, făcând astfel pielea mai atractivă, sănătoasă și bine bronzată.

Practicarea obiceiurilor sigure la soare

Nu este nimic mai odihnitor ca relaxarea pe nisip unde te bucuri de briza racoritoare a marii în timpul unei zile însorite. Dar nu trebuie sa uitam de faptul ca oricat de minunat este sa lenevesti la soare, ar trebui să eviți să stai în plin soare în timpul orelor de vârf, care sunt de la 12 până la 16. Cu toate acestea, dacă trebuie să stați în aer liber în timpul orelor periculoase, este foarte important să căutați umbra. Când soarele strălucește puternic, este înțelept să găsești un adăpost sub un copac mare. A avea o umbrelă în timpul verii este, de asemenea, o mișcare foarte inteligentă.

Aplicați protecție solară

Una dintre cele mai bune modalități de a proteja pielea de rănile cauzate de soare este utilizarea de protecție solară. Cea mai bună alegere pentru protecția maximă este crema solară cu spectru larg. Nu este suficient să utilizați doar un agent de protecție solară, un sunscreen cu spectru larg care oferă o protecție adecvată atât împotriva radiațiilor UVA cât și UVB, cum ar fi lotiuniile cu SPF 50. Aceaste lotiuni combat semnele îmbătrânirii, ajută la reducerea iritării și oferă protecție SPF 50 cu spectru larg. Pentru a facilita o bună acoperire, aceasta trebuie aplicată devreme și lăsată timp de aproximativ 30 de minute pentru a te asigura ca este absorbita de piele.

Purtați haine care acoperă pielea

De asemenea, este esențial să te acoperi în timpul verii. Purtați haine largi, cu mâneci lungi și haine de culoare închisă pentru a vă proteja pielea de efectul de îmbătrânire al soarelui. Da, nu este confortabil să purtați rochii lungi si negre, dar cu cât acoperiți mai mult pielea, cu atât este protejata mai mult si mai bine. Razele de soare pot pătrunde prin îmbrăcăminte, deci este recomandabil să alegeți îmbrăcăminte groasă și închisa la culoare, nu haine subțiri, de culoare deschisă. Purtarea pălăriei protejează fața și gâtul de soare. Este recomandabil să alegeti pălării mai groase și mai ferme, cu culori închise.

Purtați ochelari de soare

Ochii sunt foarte sensibili la razele UV. Atât razele UVA cât și UVB sunt dăunătoare pentru ochi. Este foarte recomandat să purtați ochelari de soare care au protecție 100% UVA și UVB. Acest lucru ajută la evitarea cataractei și a vederii necorespunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here