Cum sa te relaxezi

0
1354
cum sa te relaxezi

Traim intr-o perioada foarte aglomerata pentru noi toti si realizam ca nu stim cum sa te relaxezi. Alergam adesea intre job, casa, copii si alte activitati care sunt necesare, acumuland oboseala, frustrare si stres.

Viata mult prea activa si incarcata a zilelor noastre, in special cea prezenta in mediul urban, contribuie la dezvoltarea diverselor afectiuni medicale si psihice precum bolile de inima, diabetul, depresia sau anxietatea.

Astfel, este foarte important sa ne alocam momente de relaxare, in care sa ne deconectam de la griji, stres si probleme.


Strategii de relaxare

Exercitii de respiratie


Exercitiile de respiratie reprezinta o metoda foarte eficienta prin care te poti relaxa dupa un moment sau chiar o zi stresanta. Mai mult, pe cat sunt de eficiente, pe atat sunt de usor de practicat.

Tot ce trebuie sa faci este sa inspiri adanc pentru cateva secunde, sa tii aerul in piept pentru cateva secunde, iar apoi sa expiri tot aerul pentru a repeta ulterior toata procedura. Fa cateva repetari si vei simti cum ti se relaxeaza muschii.

O baie fierbinte


Daca nu este prea cald afara, o baie fierbinte dupa o zi grea te va ajuta sa te relaxezi, eliberandu-ti muschii de tensiunea acumulata de-a lungul zilei.

Umpleti cada cu apa calda, cu spuma si sare de baie si esti gata sa ai un moment doar pentru tine. Pe langa apa fierbinte care iti va detensiona musculatura, poti adauga spumante cu diverse mirosuri placute pentru un plus de relaxare.

strategii de relaxare

Delecteaza-te cu putina muzica


Fie ca o asculti in timpul baii, fie stand intins in pat, dupa o zi obositoare putina muzica te poate ajuta sa te detensionezi.

Asculta piesa sau genul preferat sau poate chiar putina muzica de relaxare, pentru ca sunt atat de multe piese de acest gen pe care le poti gasi.

Incearca meditatia ghidata


Meditatia este o modalitate buna de a te relaxa si de a te distrage de la gandurile care te streseaza si de la grijile vietii cotidiene.

Exista multe exercitii de meditatie ghidata pe care care le gasesti pe YouTube. Incepe prin a te aseza intr-un mod confortabil, in fotoliu sau chiar intins in pat.

Porneste apoi exercitiul de meditatie si incearca sa te relaxezi si sa urmezi instructiunile pe care le vei auzi.

Masaj


O alta modalitate de a te relaxa pe care o poti incerca este masajul. Daca ai pe cineva care o poate face gratis este si mai bine, insa daca este nevoie sa te duci la cineva specializat, chiar merita sa o faci.

Chiar daca poate parea costisitor si inutil, o sedinta de masaj ocazionala te poate detensiona de tot stresul acumulat in ultimul timp.

Masajul iti va relaxa musculatura, iti va detensiona spatele si umerii (cele mai tensionate si incordate zone ale corpului) si te va ajuta sa te eliberezi progresiv de stres si de griji.

Plimba-te in natura

Cu totii stim cat de important este sa faci miscare, dar nu avem toti timpul necesar pentru o ora de mers prin parc. Daca vrei sa inveti cum sa te relaxezi, plimbatul, chiar si in jurul blocului, te va ajuta foarte mult.

Simplul fapt ca vei auzi rasetele copiilor sau vei simti mirosul de iarba proaspat taiata te va deconecta de la stresul si grijile de la servici. Invita-ti prietenii la un suc in parc si retraiti amintirile din copilarie cand nu aveati nicio problema!


Acestea sunt doar cateva tehnici prin care te poti relaxa intr-o perioada aglomerata, insa poti incerca sa uiti putin de griji facand orice activitate iti creeaza placere. Incearca sa iti aloci macar 15 minute pe zi doar pentru a te relaxa. Acest obicei te va ajuta foarte mult sa parcurgi mai usor o perioada stresanta si sa eviti epuizarea fizica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here