Cum sa tratati picioare umflate

0
2230
Cum sa tratati picioare umflate

Picioarele umflate sunt un simptom al unei probleme nedescoperite, fie o ranire sportiva, sarcina, o boala de inima, retentie de lichide, probleme ale rinichilor sau o alta problema. Daca vi se umfla picioarele repetat, duceti-va la doctor.

 Pasi

 1. Asezati-va si nu va sprijiniti pe picioare.
 2. Scoateti pantofii si sosetele.
 3. Ridicati-va picioarele. Puneti o perna sub calcaie si sprijiniti-va picioarele de un scaun inalt.
 4. Bagati picioarele in apa rece
 5. Reduceti consumul de sare. Sarea cauzeaza retentiile de apa.
 6. Luati diuretice daca v-au fost prescrise de catre doctor. Acestea cresc eliminarea de fluide in exces din tesuturile celulare, prin urina.
 7. Mergeti la cardiolog daca picioarele umflate sunt datorate unei boli de inima. Atunci cand inima este deteriorata, nu poate sa pompeze sange efectiv si efecient, cauzand lichidele sa se acumuleze in picioare. Medicamentele care intaresc muschii inimii pot ajuta la reducerea umflarii picioarelor.
 8. Incercati sa aveti obiceiuri cat mai sanatoase. O nutritie echilibrata si exercitii fizice zilnice va ajuta sanatatea sistemului dvs cardiovascular si imbunatateste circulatia, reducand tendinta picioarelor dvs de a se umfla.

 Sfaturi

 • O anumita umflare a picioarelor este normala vara sau daca stati in picioare mai multa vreme, daca luati contraceptive orale, daca stati picior peste picior de obicei sau daca sunteti insarcinata. Vorbiti cu doctorul dvs daca sunteti ingrijorati de picioarele dvs umflate.
 • Aveti grija sa nu va infasurati picioarele cu bandaje elastice sau sa purtati sosete stramte. Compresia ar putea face ca umflarea sa urce, putand cauza probleme vasculare in plus.

 Atentie

 • Picioarele umflate pot fi semnul unei boli serioase de inima, rinichi si ficat dar si o problema vasculara minora. Mergeti la medic daca vi se umfla picioarele in mod repetat sau daca aveti o boala anume. Aceasta informatie nu este menita sa inlocuiasca tratament si sfat medical profesionist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here