7 Sfaturi pentru ingrijirea pielii iarna

0
2252
sfaturi pentru ingrijirea pielii iarna

Vremea de iarnă este dură pe fiecare centimetru al pielii, mai ales părțile expuse ale feței, mâinilor și picioarelor. Temperaturile reci, umiditatea scăzută și aerul uscat ataca in mod neplacut pielea dumneavoastra. În plus, dușurile fierbinți si băile lungi contribuie, de asemenea, la cauza unei pieli uscate, inflamata sau chiar eczemă.

Dacă nu vă îngrijiți corespunzător, pielea se va usca și se va simți mai strânsă decât de obicei. Prin urmare, trebuie să acordați mai multă atenție îngrijirii pielii în timpul iernii decât în ​​orice alt sezon. Mai jos sunt sfaturi utile de îngrijire a pielii de iarnă care vă vor păstra pielea netedă și suplă.

7 Sfaturi pentru îngrijirea pielii

1. Curățarea feței

Trebuie să ne spălăm fața de două ori pe zi cu apă călduță, folosind un demachiant pe bază de gel sau o lotiune de față. Îndepărtează excesul de ulei și murdărie și ne face curat. După aceea, ar trebui să o ștergem ușor cu un prosop curat.

hidratarea pielii iarna

2. Hidrateaza

Sa-ti menții bine hidratată pielea este regula principală a tuturor sfaturilor de îngrijire pe timp de iarna, dupa cum puteti afla si de pe site-ul specializat AboutSkin.ro. În timpul iernii, pielea ta are nevoie de mai multă hidratare decât oricând. Aplicați un hidratant imediat după ce ați făcut duș, spălând si mâinile si fața. Cu cat astepti mai mult, cu atât mai rău se usucă pielea.

Păstrați întotdeauna un hidratant în apropiere și utilizați generos după fiecare spălare. Mai important, masați-vă mâinile și picioarele cu o loțiune intens hidratantă în fiecare noapte. Mâinile, coatele și picioarele au foarte puține glande sebacee și tind să se usuce mai mult. Purtați șosete și mănuși pentru va pastra umiditatea.

3. Utilizați hidratante pe bază de ulei

Amintiți-vă să utilizați un hidratant pe bază de ulei în timpul lunilor de iarnă. Uleiul produce o etanșare mai bună pe piele decât produsele pe bază de apă. Optați pentru loțiuni de ulei care se absorb repede in piele și creme de noapte cu unt de shea, ulei de lavandă, mușețel, primule, avocado sau migdale. Cremele care conțin sorbitol sau glicerină sunt, de asemenea, un plus. Evitați produsele pe bază de petrol și substanțele de curățare dure care conțin acizi salicilici sau glicoli, deoarece acestea tind să vă usuce pielea.

buze crapate iarna

4. Și buzele se usucă

Este, de asemenea, esențial să aveți grijă de buze pentru a le împiedica să devină crăpate și uscate. Folosind un balsam de buze natural cu uleiuri naturale, cum ar fi nuca de cocos sau unt de shea pentru a ajuta hidratarea și pentru a împiedica aparitia crăpăturilor.

5. Protecție solară

Tindem să credem că protecția solară este necesară doar pentru vară. Cu toate acestea, soarele de iarnă cuplat cu strălucirea zapezii vă poate deteriora pielea. Razele ultraviolete care provoacă arsuri solare vă vor distruge pielea expusă chiar și în zilele înnorate. Aplicați o cremă de protecție solară cu o valoare ridicată a factorului de protecție solară (SPF) pentru rezultate mai bune. Păstrați-vă fața și mâinile protejate de soare și de vântul rece purtând o caciula, eșarfă și mănuși.

6. Porniți umidificatorul

Încălzirea cu caloriferele ne poate menține calzi și confortabili în timpul iernii, dar aerul uscat și fierbinte pe care îl împrăștie prin casele și birourile noastre usucă pielea. De fapt, orice încălzire, fie că este vorba despre lemn, ulei sau electric, va usca pielea. Porniți umidificatorul în fiecare zi pentru a adăuga umiditate în aer. Instalați unități mai mici în jurul casei, în special în dormitor, pentru rezultate mai bune.

7. Stai hidratat

Consumul mai mult de apă în timpul iernii poate părea nefiresc. La urma urmei, luând un pahar de apă nu este prima alegere într-o zi rece. Toți iubim ciocolata caldă și latte în timpul iernii. Cu toate acestea, aceste băuturi ne pot menține calzi, dar ca diuretice, ele ne fac să pierdem apă. Încercați să beți mai multă apă, chiar dacă nu sunteți însetat.

Poți să încălzesti apa și să adaugi o felie de lămâie pentru un gust răcoritor. Consumul de fructe și legume încărcate cu apă, cum ar fi pepene verde, portocale, roșii și castraveți, vă vor ajuta să rămâneți hidratati. În plus, pielea ta are nevoie de vitamine și alți nutrienți care se regasesc în legume proaspete pentru a rămâne netedă și suplă.

De asemenea, este important să utilizați produse naturale de îngrijire a pielii, care vă vor hidrata, păstrând-o moale și netedă și împiedica uscarea, ceea ce poate duce la deteriorarea și îmbătrânirea pielii.

Concluzie

In general nu dam suficientă atenție protejarii pielii in timpul iernii, mai ales dacă avem tenul gras. Avem impresia ca tenul gras nu are nevoie de nici o protecție împotriva vremii reci și friguroase, dar acest lucru este greșit. Ca și tipurile de piele normală și uscată, este nevoie, de asemenea, de curățare, tonifiere si hidratare pentru a rămâne sănătoși. În timpul iernii, tenul gras devine uscat și dur, ducând la formarea de cosuri albe și negre. Uneori acneea devine o problemă vitală și în timpul iernii.

În timpul iernii, glandele noastre sebacee nu opresc secretarea excesului de ulei. Deci, în mod ideal, nu ar trebui să ne oprim rutina zilnică de îngrijire a pielii, dar să o reajustăm pentru a păstra tenul luminos și sănătatos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here