Cum sa cumperi cafea

0
1977
Cum sa cumperi cafea

Cafeaua reprezinta una din dependentele favorite legale ale oamenilor – aroma bogata, gustul minunat si impulsul dat de cofeina pe care toata lumea, de la avocati la poeti, se bazeaza sa ii trezeasca dimineata. Urmati aceste reguli pentru a gasi o cafea care sa vi se potriveasca.

 Pasi  

  1. Alegeti o varietate care sa se potriveasca cu metoda dv de a face cafea sau cu rasnita de cafea. Boabele intregi retin aroma mai bine pe timpul depozitarii, dar veti avea nevoie de un loc in care sa le depozitati.
  2. Experimentati cu diferite metode de prajire. Boabele de cafea sunt prajite pentru a inlatura umezeala si pentru a adauga aroma si diferitele metode de prajire produc arome diferite. Cafeaua prajita franceza are boabe inchise la culoare cu aroma puternica. Cafeaua prajita italiana este de obicei o culoare inchisa medie. Orice mai deschis la culoare este de obicei identificata simplu ca prajita usor sau mediu.
  3. Descifrati etichetele. Boabele de proprietate sunt cultivate si procesate la o singura ferma. Unele marci obtin o aroma consistenta din imbinarea boabelor din diferite surse. Cafelele aromate sunt infuzate cu agenti lichizi, precum ciocolata, vanilie sau alune, dar in mod normal nu incepeti cu boabe de cea mai mare calitate. Cautati boabe amestecate 100% columbiene sau hawaiiene de cea mai buna calitate daca cumparati cafea la cutie de la magazin.
  4. Cumparati cafea de la cunoscatori. Vanzatorii specializati, ca si viticultorii, sunt foarte mandri de aromele lor.
  5. Transformati bautul cafelei intr-un proiect interesant de cercetare prin studierea caracteristicilor generale ale diferitelor regiuni producatoare de cafea. Cafeaua provine din multe tari si regiuni. Este adevarat ca solul si geografia conteaza, dar fiecare boaba poate fi prajita in multe feluri diferite, ceea ce duce la multe combinatii posibile de arome si marci. De asemenea, fiti atent la preturi, care sufera fluctuatii. De exemplu, o cerere mare a boabelor hawaiiene pot face ca pretul sa creasca mult in timp ce boabe asemanatoare din alta regiune pot fi cumparate pentru mai putin.
  6. Arabica: deseori numita mocha, aceasta cafea este una din cele mai vechi, cu o aroma puternica si care lasa un gust uscat in gura dupa ce o beti, si cu multe varietati de ciocolata.
  7. Braziliana: cafea prajita medium pana la inchisa moderata care este dulce si fina.
  8. Columbiana: cu gust de fructe si acida, cu o culoare inchisa.
  9. Costaricana: uscata cu jumatati de boabe, cu o culoare inchisa.
  10. Etiopiana: dulce, jumatati de boabe cu gust de fructe, cu o culoare inchisa.
  11. Hawaiiana: delicata, uscata, putin dulce si subtila, cu o culoare mediu-inchisa.
  12. Kenyana: uscata si acida, cu o culoare moderat-inchisa si inchisa.
  13. Sumatrana: boabe intregi si putin fermentate, cu o culoare inchisa.
  14. Prajita usor: multe zone produc boabe perfecte pentru o prajire usoare, desi cafeaua Central Americana apare des in aceasta forma.

 Sfaturi  

  • „cafeaua unui schimb corect” este un termen nou si descrie eforturile de a creste veniturile cultivatorilor de cafea din tarile in curs de dezvoltare.
  • Cafeaua organica devine din ce in ce mai prezenta pe piata.

 La ce sa fiti atenti  

  • Cafeaua potrivita
  • Felul de prajire
  • Boabe de proprietate
  • Marci
  • Boabe de cafea de specialitate
  • Boabe de cafea cultivate in regiuni diferite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here