Continut
Aceasta glazura este foarte dulce. Nu este recomandat sa o mancati inainte de a va duce la dentist. Reteta este pentru 3 cesti.
Ingrediente
- 2 cesti de zahar brun
- 1 ceasca smantana
- 3 linguri de unt nesarat
- 1 ½ linguri de vanilie
Pasi
- Amestecati zaharul brun si smantana intr-o oala de marime medie.
- Amestecati in continuu, la foc mic, pana ce amestecul incepe sa fiarba.
- Opriti-va din amestecat, acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic pentru 2 minute pana ce zaharul se dizolva.
- Descoperiti oala si, folosind o pensula uda de patiserie, dati la o parte cristalele de zahar care inca se agata de oala.
- Fierbeti amestecul, fara a fi acoperit, pana ajunge la 115 Co , verificati cu un termometru de bucatarie.
- Luati de pe foc si adaugati unt fara a amesteca.
- Puneti deoparte si lasati amestecul sa se raceasca pana la o temperatura de 45 Co, cam 45-60 minute.
- Adaugati vanilie si bateti cu telul pana ce glazura se raceste si s-a ingrosat destul incat sa se intinda. Folositi imediat.
Sfaturi
- Daca glazura nu este destul de groasa, puneti oala intr-un bol de apa gheata si bateti glazura cu telul pana ce poate fi intinsa.
- Daca glazura este prea groasa, subtiati-o adaugand putina smantana.
- Daca nu doriti sa folositi glazura imediat, o puteti depozita maxim o saptamana la temperatura camerei, cam 3 saptamani in frigider sau maxim 6 luni in congelator. Asigurati-va ca acoperiti suprafata glazurii cu un strat de folie de plastic daca nu veti folosi imediat glazura.