Cum sa faci glazura de caramel

0
1918
Cum sa faci glazura de caramel

Aceasta glazura este foarte dulce. Nu este recomandat sa o mancati inainte de a va duce la dentist. Reteta este pentru 3 cesti.

 Ingrediente 

  • 2 cesti de zahar brun
  • 1 ceasca smantana
  • 3 linguri de unt nesarat
  • 1 ½ linguri de vanilie

 Pasi 

  1. Amestecati zaharul brun si smantana intr-o oala de marime medie.
  2. Amestecati in continuu, la foc mic, pana ce amestecul incepe sa fiarba.
  3. Opriti-va din amestecat, acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic pentru 2 minute pana ce zaharul se dizolva.
  4. Descoperiti oala si, folosind o pensula uda de patiserie, dati la o parte cristalele de zahar care inca se agata de oala.
  5. Fierbeti amestecul, fara a fi acoperit, pana ajunge la 115 Co , verificati cu un termometru de bucatarie.
  6. Luati de pe foc si adaugati unt fara a amesteca.
  7. Puneti deoparte si lasati amestecul sa se raceasca pana la o temperatura de 45 Co, cam 45-60 minute.
  8. Adaugati vanilie si bateti cu telul pana ce glazura se raceste si s-a ingrosat destul incat sa se intinda. Folositi imediat.

 Sfaturi 

  • Daca glazura nu este destul de groasa, puneti oala intr-un bol de apa gheata si bateti glazura cu telul pana ce poate fi intinsa.
  • Daca glazura este prea groasa, subtiati-o adaugand putina smantana.
  • Daca nu doriti sa folositi glazura imediat, o puteti depozita maxim o saptamana la temperatura camerei, cam 3 saptamani in frigider sau maxim 6 luni in congelator. Asigurati-va ca acoperiti suprafata glazurii cu un strat de folie de plastic daca nu veti folosi imediat glazura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here