Cum sa previi un nas uscat pe timp de iarna

0
2523
Cum sa previi un nas uscat pe timp de iarna

Pe măsură ce cele mai reci luni ale iernii încep să-și facă aparitia, la fel se intampla și cu aparitia iminentă a unui nas uscat și sângeros. Pericolul este mult mai grav pentru cei care își petrec cea mai mare parte a timpului într-un climat cald și calatoresc in zone mai reci sau care s-au mutat recent într-un climat rece, precum și cei care se aventurează în munți pentru schi sau snowboarding aventură. Din fericire, există modalități de combatere si tratare a acesteia pentru a avea un sezon de iarnă fără durere și confortabil.

1. Umidificator

Primul pas sunt măsurile preventive. Aceste informatii sunt deosebit de importante pentru cei obisnuiti cu un climat cald si umed deoarece schimbarea de la aceata la un climat rece și uscat poate transforma imediat un nas confortabil într-unul dureros. Una dintre cele mai bune metode este să investești într-un umidificator, care poate menține camera suficient de umeda pentru a preveni uscarea aerului din nas si din incapere, ceea ce poate duce la sângerări și dureri nazale. Umidificatoarele pot fi ieftine sau scumpe, deși nu trebuie să cheltuiți o cantitate de bani pentru a găsi unul eficient.

2. Spray cu solutie salina

Alte modalități posibile de a împiedica uscarea nasului sunt achiziționarea unui spray cu solutie salina, care poate fi utilizat de mai multe ori pe parcursul zilei. Acest lucru vă va menține pasajele nazale umede și lubrifiate, ceea ce va împiedica uscarea și întărirea mucusului nazal, ceea ce poate duce la durere, disconfort și nas sangeros. Dacă nasul dvs. s-a uscat deja, spray-ul nazal poate fi folosit pentru a umezi mucusul nazal și vă va permite să vă suflați mai eficient nasul și să-l expulzați.

Când dormi noaptea, folosirea umidificatorului în combinație cu spray-ul nazal poate fi ajutat cu folosirea benzilor nazale. Aceste bucăți mici de plastic sau țesătură sunt plasate pe partea exterioară a nasului și țin narile deschise în timpul somnului. Acest lucru nu numai că mărește capacitatea dumneavoastră de a respira, dar poate preveni și sforăitul.

3. Dus fierbinte

Alte sfaturi simple includ un duș fierbinte (la fel de fierbinte cat puteți tolera), care permit camerei să se umple cu aburi. Dacă preferați să nu faceți duș, puteți folosi un ceai sau puteți fierbe puțină apă și respirați aburul. Umiditatea suplimentară și căldura vor slăbi mucusul nazal, permițându-vă să vă suflați nasul și să vă eliberați pasajele nazale.

Primăvara și vara pot fi anotimpuri oribile pentru persoanele care suferă de alergii, dar iarna nu face discriminări. Dacă nu trebuie să vă aclimatizați vremii reci, este bine să urmați pașii menționați mai sus pentru a vă împiedica să aveți un sezon de iarnă incomod și dureros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here