Top 6 simptome ale alergiilor

0
2213
top 6 simptome ale alergiilor

In vreme ce alergiile pot cauza o gama vasta de simptome, anumite semne va pot arata ca este foarte posibil ca alergenul dvs sa fie un anumit tip de aliment si nu un alt element din mediu.

 1. Urticarie  

Urticaria nu este mereu cauzata de alergii alimentare – uneori poate fi cauzata de medicamente sau mediu, si uneori de o combinatie de afctori. Urticaria are aspectul unei iritatii rosii si inflamate, si de obicei provoaca mancarime. Poate aparea pe zone sau doar cateva pe tot corpul.

 2. Roseata si umflare  

Alergiile de obicei cauzeaza roseata si umflare mai ales in zona gurii si a fetei. Fructele de mare si ouale sunt printre cele mai comune alimente care provoaca alergii si prezinta aceste simptome.

 3. Rinita alergica  

In vreme ce febra fanului sau rinita alergica este cauzata de obicei de elemente din mediul inconjurator cum ar fi mucegaiul sau polenul, este provocata si de alergia la lactate. Ar trebui sa luati in consideratie o alergie la lactate daca simptomele nu se amelioreaza odata cu schimbarea anotimpurilor.

 4. Eczeme  

Eczema este cunoscuta si sub numele de dermatita atopica. este dureroasa, provoacea mancarime si o iritatie uscata care apare de obicei in zona fetei, la coate si genunchi. Poate fi agravata de transpiratie, haine sau uscaciune si poate fi dificil de tratat. Eczemele apar de obicei la alrgeiile la lactate, oua, peste si gluten.

 5. Deranjament la stomac  

Diaree, stare de greata si constipatie, pot fi simptomele unor alergii alimentare la lactate. Totusi poate fi mai des semn de intoleranta alimentara cum este intoleranta la lactoza sau gluten.

 6. Soc anafilactic  

Socul anafilactic este cel mai grav si din fericire cel mai rar intalnit simptom al alergiilor. Socul anafilactic reprezinta o reactie a intregului organism la alergen si cauzeaza respiratie dificila datorata umflarii cailor aeriene, scaderea rapida a tensiunii datorate dilatarii vaselor de sange. Socul anafilactic apare imediat dupa expunerea la alergen, asa ca de obicei cauza este usor de identificat.

Daca socul anafilactic apare, sunati de urgenta la 112 si administrati orice medicament contra alergiei a fost prescris de medic, daca aceasta este o alergie cunoscuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here