Efectul vindecator al culorilor

0
2337
Efectul vindecator al culorilor

Culorile pot influenta energia pe care o are corpul nostru. Pot ajuta la inlaturarea emotiilor si energiilor negative si la restabilirea echilibrului. Fiecare culoare este asociata cu un centru de energie diferit, sau chakra.

Rosu

Rosul este o culoare vibranta care stimuleaza. Prea mult rosu poate stimula prea mult si poate chiar cauza manie. Persoanele care au tensiunea sangvina ridicata sau care sufera de anxietate ar trebui sa evite sa poarte prea mult rosu. Aceasta culoare poate fi folosita in mod terapeutic pentru tensiune mica, inactivitate si impotenta.

Galben

Galbenul este asociat cu plexul solar. Un dezechilibru al plexului solar se poate manifesta sub forma de frica, teama de viitor, introvertire sau probleme de preluare a controlului, iar aceasta culoare poate ajuta la restabilirea echilibrului.

Galbenul este asociat cu intelectul si cu procesele mentale. Poate fi folosit terapeutic pentru persoane cu artrita reumatica sau osteoporoza datorita legaturii vibrante pe care o are cu metabolismul calciului. Pe langa sistemul metabolic, plexul solar afecteaza si sistemul digestiv si are legatura si cu ochii.

Portocaliu

Portocaliul poate stimula sistemul respiratoriu si sistemul nervos si poate aduce fericire, astfel culoarea devening utila pentru depresii si melancolie. Este asociat cu o chakra sacrala, astfel ca va fi de folos pentru rinichi si sistemul urinar. Chakra sacrala are de asemenea legatura cu glandele suprarenale, astfel ca portocaliul poate ajuta la echilibrarea oboselii rezultata din stres cronic sau prea multa munca.

Verde

Verdele este o culoare care poate ajuta in echilibrarea corpului si poate ajuta la purificare si curatare. Este legata de chakra inimii, astfel ca poate ajuta cu problemele care apar din cauza respingerilor sau a unui respect de sine mult prea mic.

Turcoaz

Turcoazul este asociat cu chakra gatului si este responsabil pentru intarirea sistemului imunitar impotriva bolilor. Este de asemenea implicat in imbunatatirea comunicatiilor.

Turcoazul poate avea un efect antiinflamator. Calmeaza si intareste vocea si poate ajuta imbunatatirea exprimarii orale.

Albastru

Albastrul este o culoare foarte calma si foarte linistitoare. Albastrul este legat de chakra fruntii. Poate ajuta la echilibrarea energiei atunci cand aveti o presiune mare a sangelui, migrene, astm, nerabdare si iritare a pielii. Este o culoare protectoare care va ajuta in momente grele prin intarirea intuitiei si a viziunii.

Mov

Movul este asociat cu spiritualitatea, fiind legat de chakra capului. Poate ajuta atunci cand este dorita o transformare personala si poate aduce mai mult respect de sine si intelepciune, un aspect vital al autovindecarii.

Aceste informatii trebuie folosite numai in scop educational si nu trebuie folosite pentru a diagnostica sau pentru a trata boli. Daca prezentati simptome, duceti-va la medicul de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here