5 sfaturi cheie pentru a găsi constructorul potrivit

1
2996
meserias in constructii

Majoritatea constructorilor dau dovadă de profesionalism si lucrul acesta duce la scutirea numeroaselor experiențe negative. Astfel, o relație bună cu aceştia se poate realiza prin felul în care se comunică şi se gestionează situația.

Pentru a angaja meşteri potriviți, este dificil să se realizeze o comparație între ceea ce presupune nivelul serviciilor prestate, al organizării şi al timpului de execuție. Lucrul cel mai înțelept este să se găsească un echilibru între preț, calitate şi organizare. Desigur, acest lucru este destul de dificil, însă trebuie avut în vedere ce aspect este cel mai important, în opinia dv.

Internetul a devenit un instrument cheie în găsirea meseriaşilor, iar prin intermediul unor site-uri web specializate, acest lucru prezintă mai multă uşurintă, într-un timp foarte scurt. Printr-un click se află informații complete despre profilul meşterului, iar ratingurile obținute susțin validarea datelor.

 Mai jos se regăsesc câteva sfaturi esențiale pentru a apela la meseriaşii potriviți.

1. Nu abordați un constructor prea devreme

De îndată ce aveți informații complete despre proiect, desene sau schițe, doar în acel moment este indicat să se abordeze constructorul. Astfel, ştiind exact ce se doreşte, ce va fi şi ce nu va fi inclus, specialistul poate face o listă de preț cât mai apropiată de situația reală, respectiv un deviz inițial.

În caz contrar, constructorul va fi pus în situația de a nu avea informații detaliate, respectiv de a realiza o listă de preț foarte diferită față de un eventual cost real.

2. Căutați firma potrivită în acel domeniu

Pe piața construcțiilor, există numeroase companii, care oferă diferite tipuri de servicii. Dimensiunea unei companii din domeniul construcțiilor, poate varia, de la o mică echipă pe cont propriu, până la multinaționale. Acestea din urmă, au birouri organizate şi dispun de o varietate de echipe, în ideea de a nu întrerupe activitatea începută.

În acest context, de cele mai multe ori, se poate afirma faptul că firmele mari produc o muncă de calitate superioară, realizată în cel mai scurt timp posibil, având meşteri bine specializați.

Pentru a găsi meşterii potriviți, pe piața serviciilor există site-uri web specializate care oferă informații complete privind lucrările efectuate, imagini, descrieri, inclusiv recenzii oferite. O astfel de platformă îşi propune să ofere utilizatorilor cele mai înalte servicii, privind exactitatea datelor, seriozitatea meşterilor, calitatea lucrărilor. Acest lucru poate fi uşor verificat, prin vizualizarea profilului meşterului şi prin observarea recenziilor primite de la ceilalți proprietari.

3. Lăsați grijile pe seama specialiştilor

Deşi unii consideră că angajarea directă a meseriaşilor reprezintă cea mai rentabilă şi optimă variantă, acest lucru este incert. De multe ori când se doreşte gestionarea situației, căutarea şi angajarea electricienilor, dulgherilor, instalatorilor, zugravilor, acest lucru necesită experiență şi timp. Acest lucru reprezintă un micromanagement, iar responsabilitatea şi tot stresul cade asupra clientului.

În acest sens, este recomandat angajarea unui antreprenor care îşi asumă responsabilitatea pentru toată echipa şi pentru proiectul de ansamblu. Principala responsabilitate a unui constructor este aceea de a se asigura că meşterii potriviți se află în locul necesar şi că au parte de materialele şi uneltele necesare.

Fiind îndeplinite toate condițiile legate de realizarea muncii, meşterii se pot concentra asupra calității şi pot finaliza proiectul la momentul stabilit. Concluzia specialiştilor în domeniu, este să se opteze pentru un constructor profesionist, căruia să i se permită să-și facă treaba.

4. Acordați importanță contractului

În domeniul construcțiilor, un contract constituie baza legală pentru acordul dintre un constructor şi un client. Constructorul se obligă că va efectua lucrările specificate în contract, iar clientul va achita suma de bani stabilită. Există mai multe tipuri de contract, însă majoritatea includ schițele şi proiectele stabilite inițial.

Termenul în care se realizează plata, respectiv avansul, reprezintă o categorie importantă. Multă lume este tentată să afirme faptul că firmele mai mari sunt mai scumpe, însă de multe ori, situația este exact opusă. Desigur, prețul depinde de dimensiunea lucrării şi negocierile se pot realiza în funcție de numărul proiectelor.

5. Realizați inspecția finală

Pe parcursul unei construcții sau a unei renovări, este important ca proprietarul să efectueze câteva inspecții asupra lucrărilor efectuate până în acel punct. În acest sens, este indicat să se noteze observațiile şi să se fotografieze munca meşterilor.

O listă completă de inspecție ajută clientul să primească lămuriri importante privind unele aspecte asupra cărora are dubii. În ultima parte a lucrărilor, este firesc să se acumuleze lucruri care sa inducă o confuzie, în special asupra unor aspecte tehnice. În acest punct, este necesar să se clarifice toate aspectele proiectului, deoarece ambele părți abia asteaptă ca munca să fie finalizată.

Pentru a nu exista aspecte neclare după încheierea proiectului, ambele părți trebuie să fie organizate şi să comunice clar observațiile avute în vedere.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here