Cum sa alegi Valiza potrivita

0
2501
cum sa alegi valiza potrivita

Oricat de interesantă si palpitanta este o călătorie sau o vacanta, are și aspecte stresante. Încărcarea bagajelor poate fi extrem de usoara sau poate aduce si dificultăți în experiența voastră de călătorie. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să luați în considerare stilul dvs. de călătorie și să identificati în mod special orice nevoi veti avea atunci când alegeți tipul de bagaj pentru vacanta dumneavoastra. Având în vedere acest lucru, am compilat o listă cu câteva lucruri importante de luat în considerare.

Valiză sau rucsac?

Ne vom concentra în principal pe valize in acest articol din urmatoarele motive:

  • Comoditate

Manevrarea prin aeroporturi cu o mulțime de oameni și de trafic, în timp ce transportati o greutate mare pe spate nu este ușor. Valizele sunt mult mai simplu de manevrat prin trafic si aglomeratie.

  • Roți

Pur și simplu rostogoliți-vă bagajele cu ușurință. Acesta este motivul nostru principal pentru alegerea unei valize.

  • Organizare

Un rucsac nu oferă multă libertate de organizare. Veți avea acces numai la un mecanism de ambalare de jos in sus, unde veți fi forțat să scoateti totul pentru a ajunge la ceva în partea de jos. O valiză vă oferă o imagine clară a tot ce aveti in ea de îndată ce o deschideti.

  • Fashion

Purtarea unui rucsac nu arata asa de bine ca un geamantan sau o valiza.

Troler sau geanta de voiaj?

Ar trebui să alegeți bagajele de călătorie în funcție de nevoile dvs. de călătorie. De exemplu; călătoriți pentru afaceri sau pentru distracție? Planificați să transportați obiecte scumpe care s-ar putea rupe cu ușurință? Un troler este perfect pentru oricine care transportă obiecte cum ar fi o cameră scumpă, sau dacă vacanța dvs. va fi în zone cu condiții meteorologice dure. Corpul dur va oferi protecție pentru orice element predispus la spargere.

Gentile de voiaj sunt perfecte pentru oricine caută depozitare suplimentară. Acestea se pot extinde făcându-le ideale pentru oricine dorește să transporte niște suveniruri înapoi cu ei. De asemenea, buzunarele suplimentare sunt ușor de încărcat daca doriti sa compartimentati obiectele sanitare si hainele.

Mărimea

Un lucru important pe care trebuie să-l aveți în vedere este să nu cumpărați niciodată o valiza mai mare decât una pe care o puteți ridica deasupra capului.

In continuare, cât va dura vacanța dvs.? Mulți oameni sunt capabili să supraviețuiască cu mai puține lucruri decât altii, dar atunci când vizitează un loc străin, o valiza mai mică este mai potrivită. Înainte de a cumpăra una, informați-va cu privire la cerințele dimensiunilor ale companiei aeriene cu care veti calatori.

Unele avioane permit geamantane mai mici, astfel încât este mai bine să te limitezi întotdeauna la cumpărarea unei valize care are aproximativ 21 x 13 x 9 și urmărește o greutate de 30-35kg.

Iată o descriere a unor dimensiuni populare:

  • Dimensiunea internațională a unei valize este în mare parte de 45-50 de centimetri
  • Mărimea cea mai populară a unei valize de mână este de 53 – 55 de centimetri – Aceasta este o dimensiune mare, care oferă un spațiu amplu, dar suficient de ușor de ridicat. Puteți călători timp de o lună fără să vă faceți probleme.
  • Dacă călătoriți cu partenerul de viata, atunci o mărime medie ar fi perfectă. Deci, ia în considerare achiziționarea unei valize de 60 cm.
  • Pentru cei care iubesc să aibă spațiu suplimentar, atunci cele 70 cm vă vor oferi mult spațiu pentru a vă pune suvenirurile sau îmbrăcămintea. De asemenea, dacă sunteți în concediu cu familia, atunci puteți personaliza cu ușurință toate lucrurile tuturor într-una din aceste valize, pentru o manevrare ușoară.
  • O dimensiune de 80cm este pur și simplu prea mare pentru călătorie. Este foarte voluminoasa și poate fi foarte greu de manevrat. Această dimensiune este cea mai potrivită pentru oricine intenționează să se mute în străinătate sau oricine se gândește să trăiască într-o altă țară pentru perioade lungi de timp.

Uneori ar fi mai bine să cumpărați două valize mai mici, spre deosebire de cumpărarea unei valize mari și grele. Intr-adevar, va trebui să plătiți suplimentar, dar va merita, pentru că nu va trebui să vă faceți griji că ați umplut totul într-o singură valiza sau că veți suporta taxe de greutate când călătoriți acasă cu niște suveniruri.

Culoare

Cel mai bine este să cumpărați un geamantan cu modele și culori unice. În acest fel, va fi foarte ușor să-l găsiți pe caruselul pentru bagaje. De asemenea, nu veți lua din greșeală valiza altcuiva.

Roți

Alegerea roților vine în două opțiuni; două sau patru. Două roți sunt cele mai comune, deoarece aceste valize tind să fie mai ușoare și mai ușor de manevrat. De asemenea, puteți să vă strângeți ușor geanta pe scări fără a fi nevoie să o ridicați manual. Cu toate acestea, aceste tipuri de cazuri tind să se rastoarne ușor.

Patru roți stau în poziție verticală, permițându-vă să le rotiti si invartiti cu ușurință in lateral prin aglomeratie sau trafic, cum ar fi în interiorul unui avion.

Căutați valize cu blocare pentru roti – acest lucru va împiedica rularea geamantanului.

Material

Asigurați-vă întotdeauna că bagajele dvs. au materiale rezistentă la apă sau cel puțin au fost tratate cu un material de etanșare pe interior pentru a vă menține lucrurile uscate. Acest lucru este destul de important deoarece uneori bagajele dvs. pot fi așezate pe suprafețe ude, lipicioase sau murdare de către manipulatorii de bagaje.

Curele de prins

Achiziționați o valiză care vine cu curele reglabile. Aceste curele vă vor ajuta să păstrați lucrurile în siguranță și comprimate.

Compartimentele

Compartimentele vin la îndemână atunci când doriți să vă organizați lucrurile. De exemplu; în loc să vă depozitați șamponul sau lichidele mici împreună cu hainele, depozitați-le într-un buzunar exterior (acest lucru vă va împiedica să vă distrugeți hainele în caz de umiditate). În plus, ele vor fi ușor de localizat atunci când va fi nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here